Narance i voca

  

Lemongrass Schizandra voce breskve breskve maslac dunja dunje japonica kajsije limun limuna limunska kiselina loquat marelica marelice musmula naranca narancasta narancasta dijeta narance narance narance ulje sok od limuna sok od narance sorte marelica ulje kostica marelice voce dunja

Musmula Opis

Musmula - opis

musmula (Mespilus Germanica), i kao dunja sa glog, pripada obitelji Rosaceae. Njezin dom - jugo-istocnoj Europi i poluotoka Male Azije, ali to je nasiroko se nalazi u divljini u velikim dijelovima sjeverne Europe.  To je - dugo zivio bjelogoricno drvo, naoruzani s bodljama, koja, medutim, kulturnih oblika cesto su uskracena. Whimsically zakrivljena debla i grana, kao i njihove plakuchest bi musmula lijepo ukrasno drvo za male vrtove.

Sve je vise musmula polako i doseze visinu od 3,5-6 m, ovisno o uvjetima. Listovi su elipticni, glup zelena, s donje strane dlakavi. U jesen su bordo. Bijela i roza cvjetovi koji izgledaju kao cvijece dunja, imaju promjer od oko 2,5-3 cm i objavljuju u svibnju ili lipnju, jedan po jedan na kraju kratko, krepak stabljike. Musmula - samo-oprasivanje biljaka i dobrih plodova, bez oprasivanja. Crveno-smeda zrele plodove imaju promjer od 2,5 do 5 cm

Obrazac musmula voce kao veliki spljosten kuka s tan koze. U pulpe postoji pet kamenje - okorjeli carpels sadrze sjeme.  Musmula okus je vrlo neobicna. Plod se jede, kad dode, koji ce se uskoro poceti trunuti.

Voce cesto se prikupljaju ne pada, a proljece nakon zime, kada oni gube astringency i zamrzavanje postaju slade.  Od njih su pripremljeni zele svijetlenarancasta boju, okus podsjeca na dunja zele.  (Microsoft Word, 120Kb)

Povezani postovi:
  1. sorte marelica

  

dunja, musmula voce, loquat, narance

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.