Narance i voca

  

Lemongrass Schizandra voce breskve breskve maslac dunja dunje japonica kajsije limun limuna limunska kiselina loquat marelica marelice musmula naranca narancasta narancasta dijeta narance narance narance ulje sok od limuna sok od narance sorte marelica ulje kostica marelice voce dunja

Musmula ukrasna biljka

Loquat. Loquat -Eriobotria japonica.  Domovina - Kina, ali je vec dugo uzgaja u Japanu, od kojih je odveden u Europi, otuda i ime "japanski". Musmula - ukrasni siroko distribuiran u Himalaji, Kina, Sjeverna Indija. Razrijedena kao voce i ukrasna biljka na crnomorskoj obali.

Musmula, sa svojim debelim, lisnato lisce i mirisne, duge cvatnje cvijeca je lijep saksiji biljka. Evergreen drvce ili grm, siroko razgranatim, s gustom zaobljenim krunu, visine do 1,5-2m. Listovi su veliki poput ficus, ali svilenkasta-bijelo, dobro. Listovi su alternativni, kratka, gusta, kozast, duguljast, ovalni, usiljeni, velika. Na vrhu sjajnu svijetlo zelene, dlakav ispod. Krema cvijece u racemes od 50-60 komada, vrlo mirisno.

Cvijece bijela, u racemes do 80 komada, vrlo mirisno. Cvatnje u studeni-prosinac za 1,5 do 2 mjeseci. Plodovi ugodno slatko-kiselo, osvjezavajuci okus, a sadrze jabuka limun kiselina i secer.  Voce (25-40 g) dozrijevaju u lipnju - srpnju. Orange, okrugle, socne i ugodno slatko-kiselog okusa. U Adjara sazrijevati na otvorenom polju.  Razmnozava se sjemenom, reznicama (ispod stakla), cijepljenjem (u dunja, kruska, jabuka, musmula).

Plodnih pocinje u 5-6. dana nakon cijepljenja. Musmula sjeme brzo izgubiti odrzivosti, dakle, oni moraju biti posijano odmah nakon izbora voca, izbjegavajuci isusivanje.  Najbolji sorti za sobu kulture: Tanaka, samani, premijera. Advons, dijeta. Loquat cvjeta zimi, i voce sazrijevaju u ljeto.

Temperatura, gdje su rasti musmula, ne smije biti manja od plus 18 °. Biljka je cesto sprayed s vodom na sobnoj temperaturi, zadrzao cist, hranjene s kemijskim gnojivima. To je osobito vazno tijekom cvatnje i voca set.  Prvim godinama musmula transplantirani svake godine, stara biljka - u 2-3 godine.

Ako vam je potrebna transplantacija od gline i trke i humus tla pomijesan s pijeskom. Gornji sloj godisnje azuriranje dodavanjem pileci izmet s humusa. U ljeto su u zraku.

Zahtijeva svijetlo mjesto u zimi - 14-16 ° C topline.  Kao ukrasna biljka zasluzuje obavjestavanje na kadochnoy kulture.

Musmula - ukrasni
Povezani postovi:
  1. sok od limuna
  2. narancasta

  

loquat, musmula, limunska kiselina, dunje

© Copyright narance.ertk.info
Zanimljivosti o narance, limuna, breskve, marelice i drugo voce.